KIRAN DA OLSA KIRIL DÜŞ FAKAT EĞİLME SAKIN

1 Mart 2010 Pazartesi

Danıştay tek-elçilerimizi haklı buldu. Umudun sesi kazandı.

         Tekel işçilerimizin 4-C  başvurularında süre uzatımı talebi kabul edildi. Bütün sözleşmelilerimizin gözü de tekel işçilerimizin başarısında. Büyük bir umutla onların zaferlerini bekliyorlar. Bizim taleplerimiz de belki karşılanır diye tekel işçilerine umutla sarılıyorlar. Sadece onlar mı sarılıyor acaba? İşsizi, her an kapıya konulacak olanı, konulanı hepsi... Tütününü fabrikaya veren köylünün de gözü onlarda değil mi? Ya şeker köylüsünün ve işçisinin gözü, zeytin üreticisinin gözü onlarda değil mi? Sayısız emekçinin gözü onlarda değil mi? Esnafın, tüccarın, sanayicinin.... Hepsinin çıkarları tekel işçilerimizle beraber olmaktan geçmiyor mu? Onlar bir paçavra gibi sokağa atılırsa esnaftan, tüccardan kim alışveriş yapacak? Kim üretecek de çarşıya pazara abı hayat akıtacak. Esnafın tüccarın alışverişi olmazsa sanayici fabrikasının bacalarını nasıl tüttürecek? Tekel işçilerimizin kendi çıkarlarını savunurken aslında tüm halkımızın çıkarlarını savunduğu görülmüyor mu? 
        Düşünün onlar başaramazsa bundan kim kazançlı çıkacak. Tüm halkımız kazançlı çıkmıyorsa yabancılar, daha doğrusu adını da açık olarak koyalım ABD ve AB yeni sömürgecileri dışında, yani emperyalistler ve bir avuç işbirlikçileri dışında kim kazançlı çıkacak?
        Yerli sanayimiz büyürse köylümüz işçimiz esnafımız, tüccarımız zenginleşirse, çarşıya pazara bolluk, bereket gelirse kim kazançlı çıkacak kim kaybedecek? 
       Öyleyse vatanımızın çıkarı için, tekel işçilerimizin çıkarı için, kendi çıkarımız için onların bu başarısını kutluyoruz. Selam olsun emperyalizmi yer yüzünden silecek koç yiğitlere...   





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder