KIRAN DA OLSA KIRIL DÜŞ FAKAT EĞİLME SAKIN

24 Mart 2010 Çarşamba

Yeni Bİr Terör Suçlusu Yakalandı

        Doktor Grigory Perelman matematikçilerin yüzyıldır çözemediği "Poincare conjecture" adı verilen matematik problemini çözdü. Ödül olarak verilen bir milyon doları reddetti. Bir sandalye, bir masa ve bir yataktan ibaret odası ve öne çıkarılmasını istemediği kişiliğiyle 'çoğu aza tercih etme' gibi kapitalist iktisadın bireyle ilgili yasalarını da alt üst etti, çiğnedi, ezdi geçti. İnsanın duygularını titreten alçak gönüllülüğüyle kağıt parçalarının üzerini çizdi. 
         Aslında o böylece kağıt parçalarının üzerini çizerken hortumcunun, vurguncunun, asalağın da üstünü çizmiş oldu. Daha doğrusu kapitalizmin, özel çıkar sisteminin de üzerini çizdi. Bu kendini ve yaptığı işi önemsemeyen, boyun eğmez kapitalizm düşmanı adam, satın alınamadı.
         Ve..........
         Özel çıkar sisteminin temellerini oynatma suçu hükmü sabit oldu. Böylece dünya çapında örgütlenmiş bir terör örgütünün varlığı da ortaya çıktı.
         Ve.........
         Emerikın savcılarına iş düşmüş oldu.
         Fakat savcıların işi çok zor. Bu adamların paradan öte zenginliğiyle kimsenin başedemeyeceği çok açık bir biçimde görülüyor. Düşünün bir milyon doları bir saniyede çizen adam bunlar. Onların üstünü çizemeyeceği kağıt para miktarının henüz daha basılamadığı anlaşılıyor. Bunların gücüyle başetmenin, bunları yargılayabilmenin olanaksız olduğu ortada. 
         Bu mangal yürekli, kapsayıcı, geliştirici, dönüştürücü Tevfik Fikret kılıklı adamlarla baş etmek gerçekten zor.
         Ne dersiniz?
         

1 yorum:

  1. bu adamlar müthiş
    bu adamlarla başetmek zor değil imkansız
    Türkiye bu adamlarla kaynıyor
    onlar Kemalin askerleri
    57. alayın torunları
    amerikayı yenecek olanlar
    onlar müthiş adamlar

    YanıtlaSil